Cum sa dezactivam Cortana din Windows 10


giphyIn primul rand, oare ce este Cortana? Cortana este un asistent personal inteligent creat de Microsoft pentru noul  sistem de operare Windows 10. Cu aceasta aplicatie aveti posibilitatea de a primi raspunsuri la intrebarile dvs. cu privire la vreme, aplicatii, stiri etc.  

Cortana poate fi folosita de asemenea, pentru identificarea anumitor aplicatii, jocuri, fisiere, setari si optiuni dferite, in cazul in care nu va gasi nimic va incepe sa caute pe internet. De exemplu, daca doriti sa stiti cum este vremea cereti pur si simplu: Hey Cortana, What is the Weather today?

Unii utilizatori pot gasi aceasta functie utila, dar pe de alta parte exista utilizatori care nu-si doresc aceasta aplicatie si vor sa o dezactiveze. Pentru multi utilizatori aceasta aplicatie este inutila. Sa vedem mai jos cum dezactivam Cortana.

Deschidem This-Pc-intram in partitia C-windows-SystemApps si ne intereseaza folderul Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy

Acest folder  Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy-trebuie redenumit, nu stergem denumirea lui ci vom adauga la sfarsit doua litere. In cazul meu am adaugat PC, voi puteti adauga orice litere doriti si pe care sa le tineti minte. Sa le tineti minte in cazul in care doriti sa aveti din nou Cortana si trebuie doar sa stergeti acele doua litere.

Veti observa ca nu puteti salva folderul. Asa ca trebuie sa mergem in Task-manager, dam click pe taskbar-task manager si de acolo o sa oprim Cortana cu End task. Dupa ce am dat End task, apasam pe fereastra Try Again.

CORTANA

 1 -redenumim folderul Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy Adaugam la sfarsit doua litere.

2-click dreapta pe Cortana si End task si apasam Try Again

Daca veti intra din nou in Task manager, veti observa ca nu mai este activ serviciul Cortana.  Sper ca ati inteles care sunt pasii pentru dezactivarea  acelui serviciu.

Toate articolele sunt pe InstalareWindowsCluj.wordpress

Daca esti nou, da un Like paginii de facebook instalarewindowscluj  

 

Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 10 Martie 2017, in Programe 3, Windows 10. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s