Ce Anti Ransomware sa folosim? Bitdefender Anti-Ransomware Tool


ransomwareRansomware este o denumire care face referire la o categorie foarte periculoasa de virusi informatici. In momentul in care este descarcat in calculator, ransomware-ul blocheaza accesul utilizatorului la informatiile detinute si cere acestuia sa plateasca o anumita suma de bani pentru a-si putea accesa din nou datele.

Cel mai adesea, virusul de tip ransomware se raspandeste in sistem prin intermediul unui mail trimis catre utilizator. Odata instalat, decriptarea fisierelor (indiferent ca este vorba despre muzica, filme, documente, fotografii etc.) este destul de dificila.

El cauta toate tipurile de fisiere si documente importante, pe care un utilizator obisnuit nu ar dori in mod normal sa le piarda – de exemplu fotografiile, videoclipurile, documentele pdf, etc. – si le va cripta cu o cheie publica (o parola). Rezultatul: utilizatorul nu va mai putea folosi o foarte mare parte din fisierele care exista pe calculator sau pe dispozitivul mobil, in locul acestora vor aparea copii ecriptate, care vor fi insa inutile fara cheia de decriptare.

Va modifica sistemul de operare astfel incat accesul utilizatorului la calculator sa fie blocat. Rezultatul: utilizatorul nu va mai putea folosi calculatorul sau dispozitivul portabil, adica sistemul de operare și programele instalate in acesta.

Eu am sa va arat o unealta gratuita care se numeste  Bitdefender Anti-Ransomware Tool. Este un program free care nu necesita licenta, deci nu platim pentru el. Ne asigura ca suntem protejati impotriva noilor generatii de ransomware din familia CTB-Locker, Locky, Petya si TeslaCrypt, mai mult decat suficient pentru un utilizator care isi tine sistemul liber de crack-uri și nici nu acceseaza site-uri dubioase.

Programul se poate descarca de AICI

ATENTIE-Cum sa ne protejam

  • Prima si cea mai sigura metoda de protectie este sa nu accesam site-uri cu continut pentru adulti sau site-uri care ofera programe piratate: chiar daca sunt oferite gratis.
  • Este absolut necesara instalarea unei solutii de protectie – sunt multe , unele chiar gratis, pentru utilizare individuala – si actualizarea zilnica a bazei de virusi, precum si scanarea zilnica a computerului.
  • Efectuarea periodica – cu cat mai des cu atat mai bine – a salvarii de siguranta a fisierelor (Back-up), pe hard-diskuri externe, stik-uri, dvd-uri…etc. Acestea vor putea fi restaurate usor dupa „curatarea” sau chiar formatarea hardului.
  • Utilizarea unui browser web care are posibilitatea dezactivarii redarii continutului flash, si care are posibilitatea de a activa extensii de blocare a reclamelor (gen AdBlock din Chrome).
  • Nu deschide fisiere primite de la persoane necunoscute.

Toate articolele sunt pe InstalareWindowsCluj.wordpress

Daca esti nou, da un Like paginii de facebook instalarewindowscluj  

Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 21 Decembrie 2016, in Programe 3, Securitate. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s