Cum iti testezi viteza de internet


 

speedometer

Firmele de internet promit viteze mari de download, upload si latime de banda. Este oare adevarat ce scrie in contract si viteza ta reala de internet? Te-ai gandit vreodata care iti este viteza adevarata si nu ai stiut cum sa o verifici?

Cel mai simplu este ca noi sa ne testam viteza de internet. Insa cum procedam, ce pasi facem, pe ce site de testare intram? Mai jos va voi arata pe scurt cinci site-uri de testare. Trebuie doar sa deschideti site-ul si sa dati clic pe Begin test.  Pentru un rezultat cat mai apropiat de realitate este indicat sa faceti testul de mai multe ori, la anumite interval de timp.

Cel mai cunoscut site este Speedtest.net. Site-ul celor de la Ookla aproape ca a pus monopol pe masurarea vitezei de internet. Asta pentru ca utilizeaza servere locale, e simplu de folosit si masoara repede viteza de download si upload.

 

SpeedOf.Me

bandwidthplace.com

TestMy.net

Open Speed Test

 

Majoritatea testelor de mai sus sunt valabile si pentru conexiunile wireless. Atentie, insa, in general, viteza unei conexiuni wireless poate fi mai mica decat cea oferita de o retea clasica, prin cablu. Cauzele sunt multiple, dar depind in general de tipul router-ului wireless, numarul dispozitivelor conectate si de performantele hardware. Ti-a placut articolul? L-ai gasit interesant? Ti-a fost de ajutor? E greu sa dai Like si Share?  🙂 

Daca esti nou, da un Like paginii de facebook instalarewindowscluj  

 

Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 11 Septembrie 2016, in Programe 3, Testare performanta, Teste online. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s