Suntem spionati pe toate caile!


Lenovo-a-livrat-laptopuri-cu-malware-inclusSunt virusi care ne fura datele din calculator. Suntem ascultati la telefon. E-mail-urile ne sunt interceptate. Acuma cateva zile s-a descoperit ca hard disck-urile Seagate si Western Digital, contineau inca de la inceput in firmware, programe de spionaj. Responsabili sunt  Agentia Nationala de Securitate (NSA)  

1 Atunci cand hard disk-ul este infectat cu acest malware, este imposibil ca aceasta infectie a firmware-ului sa fie identificata. Pentru cele mai multe hard disk-uri exista mecanisme care pot scrie in zona firmware-ului, dar nu exista mecanisme care le pot citi. Inseamna ca  nu putem detecta hard disk-urile infectate cu acest malware.

equation-malware

Acum, NSA alaturi de britanicii de la GCHQ (Government Communications Headquarters) sunt iar in topul stirilor si ne capteaza atentia.

2 Noua bresa de securitate ar putea afecta milioane de oameni. Insa despre ce este vorba? NSA și GCHQ au intrat in reteaua companiei olandeze Gemalto, cel mai mare producator de cartele SIM din lume. Ei  au obtinut ”cheile” necesare pentru a accesa datele de pe telefon. Gemalto produce anual aproximativ 2 miliarde de cartele SIM, iar printre clientii sai se numara cele patru mari companii de telecomunicatii din America (AT&T, Verizon, T-Mobile si Sprint), si nu stim cate milioane de clienti pot fi infectati.

3 Alta stire despre spionaj, se refera la laptopurile Lenovo. Software-ul malitios se gaseste in PC-urile puse pe piata la jumatatea anului trecut, si dacă ati cumparat un sistem Lenovo, cu Windows preinstalat, inseamna ca aveti acel virus in el. Malware-ul se numeste Superfish si este  integrat de Lenovo in unele modele mai noi. Superfish injecteaza rezultate terte în broswerele de web si afecteaza modul în care se incarc unele site-uri .

Puteti sa descarcati un program de dezinstalare al acelui malware ––>  download this tool from Lenovo sau il puteti dezinstala din Open Control Panel > Program and Features. Si antivirusul de obicei il gaseste, daca aveti un laptop Lenovo cumparat cu Windows, e bine sa verificati daca aveti acel malware.

Toate articolele sunt pe InstalareWindowsCluj.wordpress

Poti da Like si pe pagina de facebook instalarewindowscluj

Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 21 Februarie 2015, in Programe 3, Securitate. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s