Windows 9 se numeste Windows 10


windows-10Toata lumea a asteptat noul sistem de operare Windows 9, surpriza a fost ca el se numeste Windows 10. Se putea numi 8.2 sau 9, insa denumirea de 10 arata un progres.  Sistemul de operare va fi disponibil pentru cumparare la jumatatea anului viitor 2015 si va include un app store si masuri sporite de securitate.

 Microsoft a ales mod special numele Windows 10,sarind” peste Windows 9, pentru a arata saltul important fata de versiunea anterioara, a explicat vicepreşedintele Microsoft, Terry Myerson.  Designul noului sistem de operare incearca sa combine cele mai apreciate aspecte ale versiunii Windows 8 si elemente familiare din versiunea 7. Un Start  care arata ca si Windows 7 si elemente din interfata Metro din Windows 8.

Meniul Start revine, se poate redimensiona și are două moduri – touch și desktop.

 Windows 10 readuce clienţilor meniul Start, care nu a mai fost inclus in versiunea Windows 8.  In plus, Windows 10 va putea separa datele personale de cele utilizate de compania unde lucreaza clientul, pentru a creste securitatea informatiilor.

Noul sistem de operare va putea fi rulat atat pe calculatoare personale, cat si pe tablete sau console de jocuri video Xbox.
10w
Microsoft lucreaza la definitivarea unui design care va permite adaptarea sistemului de operare la echipamentul pe care este rulat, in mod automat. Pentru tablete, Windows 10 se va baza pe versiunea 8 a sistemului, iar pentru laptopuri, pe Windows 7. 

Pentru Microsoft, principala misiune legată de Windows 10 este aceea de a convinge business-urile să treaca la noul sistem de operare. Pentru aceasta, compania introduce din start o serie de caracteristici care vin sa intampine problemele cu versiunile anterioare dar și optiuni noi pentru securitate si productivitate. Pana anul viitor cand va apare in varianta finala vom avea parte de mai multe surprize.

Toate articolele sunt pe instalarewindowscluj.wordpress

Like pe pagina de facebook Instalarewindowscluj

Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 1 Octombrie 2014, in Programe 3, Windows 10. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s