Cum sa avem performanta si viteza pe calculator.


CaptureCe facem cand vedem ca ne merge incet calculatorul? Chiar daca l-am optimizat cu un program anume, el se misca in reluare. Cand accesam anumite fisiere, dureaza mult timp pana le deschide sau chiar se blocheaza? Atunci e indicat sa-i dam o defragmentare hard-diskului. Insa ce program este indicat sa folosim?

In acest articol va voi arata programul Smart Defrag, este un program simplu si foarte eficient.  Defragmentarea discului descrie procesul de unificare a fisierelor fragmentate de pe hard disk-ul computerului. 

Programul defragmentare disc este un instrument care rearanjeaza datele de pe hard disk si reuneste fisierele fragmentate, astfel incat computerul sa functioneze mai eficient.

In momentul defragmentarii e indicat sa nu ruleze nici un program. Sa vedem acuma cum ruleaza acest program si ce optiuni avem.

1 Deschidem programul-alegem partitiile pe care le vrem defragfmentate sau doar partitia C unde sunt programele si sistemul de operare.

2 Alegem de jos unde scrie Defrag, dam clic pe sageata  si alegem Defrag and Fully Optimize si apoi Start. Daca bifam si unde scrie Shut down after defragmentation, calculatorul se inchide dupa terminarea procesului de defragmentare. Daca nu va place interfata lui, puteti merge sus dreapta unde scrie skin si sa alegeti culoarea alba.

Se recomanda defragmentarea calculatorului macar o data pe luna sau cand observam ca merge mai greu.

SmartDefrag-

Sunt sigur ca  vom avea o viteza mai mare cand vom naviga printre fisiere. Se poate utiliza pe toate sistemele de operare.  Programul se poate descarca de aici

Toate articolele pe Instalarewindowscluj.wordpress

 

Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 1 Octombrie 2014, in Optimizare, Programe 3. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s