Poti fi virusat cu conexiune USB-BadUSB


IWCj

Te-ai gandit ca vei introduce o tastatura cu USB in calculator si vei fi virusat? Ca orice  dispozitiv cu USB sa iti atace calculatorul? Ca nu vei putea elimina sau scana acel virus cu antivirusul sau antimalware-ul?

Este vorba despre virusul  „BadUSB”, care poate fi instalat pe orice dispozitiv Universal Serial Bus, inclusiv stick-uri de memorie, tastaturi, smartphone-uri si mai mult, pentru a prelua PC-ul victimei, introduce sau modifica fisierele, modificand setarile DNS si sa faca  ravagii cu hardware-ul gazda.

Problema principala este ca acesta infecteaza firmware-ul dispozitivului, ceea ce inseamna ca nu prea poate fi eliminat. De exemplu, in cazul unui stick USB infectat, formatarea acestuia nu va rezolva nimic.

Mai mult decat atat, toate aplicatiile antivirus sunt neputincioase, ele nefiind capabile sa curete firmware-ul dispozitivului. Un alt inconvenient este faptul ca odata virusate, dispozitivele pe USB pot virusa mai departe alte calculatoare la care acestea sunt conectate. Dar probabil cea mai importanta amenintare este aceea a infectarii Android-ului. O data intrat, virusul pacaleste utilizatorii, incurajandu-i sa se logheze pe site-uri ce par sa semene cu, Facebook sau Twitter. BadUSB ofera permisiune excesiva perifericelor USB, acestea putand accesa mai tot ce inseamna hardware si software.

Virusul afectează toate perifericele care au conexiune USB, precum camere web, stick-uri de memorie, tastaturi, console, chiar și telefoane de tip smartphone. Toate solutiile antivirus existente sunt ineficiente în fața acestui virus, chiar și formatarea unui stick USB, nu va rezolva problema deoarece virusul atacă firmware-ul acestuia.

Odată infectat, virusul va clona site-urile pe care le accesam, iar in acest fel va colecta toate datele noastre de logare. Problema foarte mare va fi infectarea telefoanelor de tip smartphone, care sunt de ordinul a sute de milioane, poate chiar mai mult. Sa vedem ce varianta de eliminare o sa apara in curand, ce solutii se vor gasi pentru eliminarea acestui virus USB. Poti da un like sau share pe Facebook 🙂

Citeste Imunizare USB impotriva virusilor si Sa prevenim infectia stick-urilor USB

https://instalarewindowscluj.wordpress.com/

Share

Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 5 August 2014, in Programe 3, Securitate. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s