Sa setam numarul maximum de procesoare


processor De obicei majoritatea calculatoarelor au mai multe nuclee la procesor. Sunt procesoare Intel care au si 7 nuclee. Multi isi cumpara laptopul sau calculatorul in functie de cate nuclee are procesorul pentru a avea o viteza mai mare de operare.Windows porneste mai repede daca ii permitem sa utilizeze toate procesoarele disponibile.

In prezent, fiecare thread al procesorului poate fi interpretat de catre Windows ca fiind un procesor individual pe care il poate folosi la pornire, asa ca il vom seta sa  foloseasca numarul maximum de nuclee. Poate nici nu ti-ai dat seama cate nuclee ai si acuma cand vom face setarea vei afla. Primul pas este sa intram in meniul Start si sa accesam RUN.

In casuta RUN vom tasta msconfig dupa care vom da Enter.

Vom merge in optiunea Boot si vom da clic pe optiunea Advanced options.

Maximum CPU

Se va deschide o noua fereastra Boot Advanced Option si sus vedem Number of processors.

Vom da clic pe Number of processors si se vor afisa cate nuclee avem noi.

Din acea lista noi vom alege numarul maximum de nuclee, eu in poza am doua, altii vor avea 3-4-5-6-7

Vom apasa pe Ok dupa ce am selectat numarul maximum de procesoare si vom inchide fereastra BOOT Advanced Options .

Ramane doar sa mai dam clic pe Aplly si Ok. Modificarile vor avea efect doar dupa urmatoarea repornire a sistemului, putem da un restart eventual dupa setari.

instalarewindowscluj.wordpress

Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 1 Iulie 2014, in Optimizare, Programe 3, Testare performanta. Bookmark the permalink. 6 comentarii.

  1. Salut mi-am lu-at acum 2 zile un laptop Asus x556u intel core i5-7200u up to 3,1Ghz ram4gb, si am observat ca am 4 nuclee si nu pot sa le dau pe toate 4, imi apare ( System configuration. Cannot save the origilan boot configuration for later restoration. Boot changes will bbe reverted. The process cannot access the file because it is being used by another process. ) As dori sa-mi sugerezi ce trebuie sa fac . Nu ma pricep la calculatoare , nu stiu Engleza.

  2. Nu poti face setarea din cauza unui proces sau program care ruleaza Nu ai specificat ce sistem de operare ai, este indicat sa ai Windows 10 pe 64 biti. Incearca din nou setarea dupa un restart. Bifeaza si casuta cu Maximum memory.

  3. Am dat like la pagina de facebook cu mare placere!
    As dori sa stiu si eu daca placa video este dedicata si daca are 2GB ram, acolo nu trebuie sa arate 4GB In loc de 3,88 GB? Si mai am o nelamurire, in privinta nucleelror , daca la mine are 4 nuclee si el este pe 1 singur nu as putea sa modific sa stea pe 4 nuclee cat are pc-ul

    • Acolo este vorba despre memoria RAM. Si din 4 Gb sunt folositi 3.88 Gb. In privinta setarii nucleelor, am spus ca dupa restart sa reluati setarea si sa bifati si Maximum memory.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s