Devirusare cu antivirus portabil-Panda Cloud Cleaner


 

imagesCrezi ca iti este infectat calculatorul? Antivirusul instalat iti face figuri? Ai vrea sa incerci un antivirus portabil care sa nu fie instalat si sa-l pornesti tu pentru scanare?  Panda Cloud Cleaner este un produs gratuit de scanare a PC-ului contra malware-ului folosind motorul cloud si definitiile Panda, el fiind si in versiunea portabila.
Poate scana la cerere PC-ul si dezinfecta in cazul in care gaseste infectii.  In plus ofera functia “trusted boot” care poate indeparta rootkit-urile prezente in calculator.  Daca observati schimbari de comportament al sistemului de operare, incetinire, consum exagerat de resurse, inseamna ca avem de-a face cu o infectie si putem incerca si scanarea cu acest antivirus. Mai jos vom vedea cum sa lucram cu acest antivirus in varianta portabila.

panda1

Vom descarca fisierul in care se afla antivirusul Panda Cloud Cleaner – Portable dupa care il pornim. In arhiva zip vom avea multe fisiere, noi vom da dublu clic pe PCloudCleaner.exe Se deschide interfata antivirusului si vom selecta din butonul Accept & Scan -Analyze all PC. Este indicat sa avem conexiunea de internet pornita pentru a-si face update cu noile semnaturi de virusi.  Scanarea se poate face si fara conexiune, insa detectia malware o sa fie mica din cauza neactualizarii cu noile semnaturi din baza de date care este actualizata permanent in cloud.

Timpul de scanare depinde in mare masura de marimea partitiilor si de posibilitatile hardware-ului. In timpul scanarii este indicat sa inchidem programele ce ruleaza inutil, daca dorim o scanare rapida si fara a suprasolicita sistemul.

panda2

Dupa scanare rezultatele vor fi trimise in cloud, iar in scurt timp veti avea posibilitatea de a elimina elementele suspecte, posibil infectate ca PUPs (Potentially Unwanted Programs). Veti putea curata sistemul de cookie-uri expirate, fisiere necunoscute, sau diferite intrari invalide în registrul Windows.

Este recomandata o previzualizare a acestor elemente inainte de actionarea butonului Clean.  De AICI vom descarca varianta portabila a acestui antivirus. Pe site sunt mai multe variante de antivirus insa eu am prezentat varianta portabila care nu necesita instalare si este foarte usor de folosit.  Ce parere aveti despre el, ce ati gasit daca l-ati utilizat, pareri pro si contra? Puteti da un Like si chiar un share.  Va recomand si articolul Ti-ai verificat antivirusul? 

Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 1 Iunie 2014, in Programe 3, Securitate. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s