Afla temperatura procesorului tau


Core-Temp

De multe ori in timp ce folosesti computerul vei observa ca merge greu sau chiar se poate restarta. Din ce cauza sa fie acel restart? Din cauza incalzirii puternice a procesorului, poate nu e curatat de praf, sistemul e virusat, aplicatii ce raspund greu, prea multe programe in startup  si toate astea ingreuneaza functionarea procesorului. Insa noi vrem sa aflam temperatura procesorului. Temperatura lui ne va arata daca este suprasolicitat si de acolo functionarea lenta a calculatorului.

Asa ca vom discuta despre programul Core Temp. Vom merge pe saitul oficial al producatorului de unde il vom descarca si vom da clic pe download.

  O sa debifam Make Ask my default search provider si Make Ask.com my browser home page and new tags page. Ei ne baga pe gat  acest soft un toolbar de la Ask. Daca nu vreti sa vi le instaleze faceti cum am zis eu mai sus, apoi vom da pe Accept. Atentie si la orice alt program care vine instalat cu acesta, debifati sau dati decline.

34

coretemp

Accesand sectiunea Overheat protection din meniul Options putem activa un mesaj de alerta cand procesorul atinge o temperatura setata de tine, alerta care se poate personaliza printr-un sunet, prin pop-up, prin deschiderea unui program la alegere, sau chiar prin stingerea/hibernarea automată a calculatorului. Daca temperatura trece de 65 grade, inseamna ca sunt probleme.

Daca nu ti-ai curatat de praf calculatorul sau laptopul e bine sa o faci acuma. Daca este plin de praf ca si in imaginea de mai jos, inseamna clar ca procesorul o sa aiba o temperatura mare. Cu o pensula vom curata de praf coolerul si este indicat sa punem si o pasta termoconductoare pe procesor. Insa demontarea coolerului si aplicarea de pasta pe procesor e o alta poveste 🙂

Praf

 Toate articolele sunt pe: https://instalarewindowscluj.wordpress.com/

Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 9 Mai 2014, in Programe 3, Testare performanta. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s