Cum sa te feresti de spionii din calculatorul tau.


Calculatorul tau este zilnic atacat de virusi, spioni, troieni, adware…etc Toti avem un antivirus, insa pe langa el nu ne-ar strica si un program antispyware. Elementele spyware penetreaza firewallul si antivirusul fara ca noi sa stim, poate nici acestea nu sunt bine setate. Este benefica o masura de securitate in plus, antispyware-ul.

Acest program ne poate scana calculatorul pentru mai multe tipuri de amenintari de la virusi, troieni, cookies, keyloggere  la alte aplicatii potential daunatoare ce ne-ar putea spiona sistemul. La instalare daca alegem instalarea personalizata (Custom Install) va permite sa faceti programul portabil si sa-l rulati de pe un stik.

Spy1

Versiunea gratuita ne permite patru module de scanare si acestea sunt urmatoarele:

Quick Scan: scaneaza rapid intregul sistem de operare.
Complete Scan: scaneaza toate partitiile existente, cu posibilitatea controlarii procesului de scanare si a excluderii anumitor locatii.
Critical Point Scan: scaneaza punctele critice ale sistemului, memoria RAM, registrul Windows si fisierele de sistem.
Custom Scan: scaneaza locatiile alese de utilizator, cu posibilitatea personalizarii procesului, a excluderii anumitor locatii.

spy2

Dupa scanare o sa ne apara cate probleme a gasit si numarul lor trecut in partea dreapta. Vom alege ce sa stergem si ce sa pastram din rezultatele gasite. Programul scaneaza rapid si ne da sub forma de liste rezultatele.

Varianta free a programului nu este activa in timp real si la fiecare pornire trebuie sa-i dam o updatare, actualizare a bazei de date. Programul permite si o posibilitate de personalizare a interfetei, scanarii sau comportamentului. Este o aplicatie usoara fara consum mare de resurse, usor de instalat, nu tine loc de antivirus ci doar il completeaza. Daca esti nou pe site poti da un Like paginii de  Facebook.

Programul se poate descarca de AICI

Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 1 Aprilie 2014, in Programe 3, Securitate. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s