Noutati in Windows 8.1


Se pregateste noul sistem de operare Windows 8.1 sau Windows blue, momentan inca se mai lucreaza la el. Insa ce ne aduce nou acest sistem de operare? Pe multe saituri am vazut mare tam-tam cu Windows 8.1, asa ca voi scrie si eu despre cateva schimbari aparute.

Windows 8.1 (nume de cod Windows Blue) este un update pentru Windows 8 si Windows RT prin care Microsoft incearca sa introduca in acest sistem de operare modern o serie de caracteristici noi si atragătoare pentru consumeri, dar mai ales pentru dezvoltatori si pentru zona de business. 

screenshot

 • Prima modificare va aparea in momentul instalarii. In locul logo-ului obisnuit, de data aceasta vom observa un pestisor viu colorat.
 •  Windows 8.1 aduce inapoi butonul Start pe taskbar, dar nu si meniul Start din Windows 7. Daca este apasat acest buton va duce utilizatorul la noul Ecran Start (Start Screen). Pentru cei interesati de un meniu Start similar cu cel din versiunile Windows anterioare exista aplicatii care pot face acest lucru.
 • My computer se numeste “This PC”.
 • Windows 8.1 permite utilizatorilor care doresc acest lucru sa booteze direct pe Desktop Utilizatorii pot decide daca dupa autentificare vor merge la noul Ecran Start sau direct pe Desktop.
 •  Windows 8.1 permite utilizatorilor sa seteze vizualizarea All Apps ca mod de afisare implicit pentru Start Screen. Odata activata aceasta optiune, Windows 8.1 va arata de fiecare data App view in loc de pagina cu live tiles.
 • Cand dam click dreapta pe butonul Start, o sa  gasim inchidere, restart si sleep.
 • Functia Search imbunatatita. Atentie insa ca aceasta cauta pe net, cu motorul Bing.
 • Windows 8.1 permite organizarea simultana a mai multor tiles din Start Screen pentru mutarea, redimensionarea sau dezinstalarea printr-un singur pas.
 •  8. Windows 8.1 aduce Broadband Tethering care permite utilizatorilor sa foloseasca PC-ul ca hotspot Wi-Fi pentru partajarea conexiunii Internet cu alte device-uri.
 • Windows Defender din Windows 8.1 include monitorizarea retelei, ceea ce permite prevenirea răspandirii de malware între computerele interconectate.
 • Windows 8.1 aduce functionalitate snap îmbunatatita. Utilizatorii pot redimensiona aplicatiile la orice marime, nemaifiind obligatorii proportiile de 1/3 si/sau 2/3. Windows 8.1 permite utilizarea snap la rezolutii mai mici decât 1366×768.
 •  Windows 8.1 aduce aplicatii Modern UI noi precum Alarm, Calculator, Sound Recorder si altele.

1-8.1 2-8.1

Momentan cam astea sunt pe scurt schimbarile, asteptam versiunea finala si ne mai dam cu parerea 🙂  Aici gasiti si un mic clip cu windows 8.1 instalat in Pc-ul meu.

Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 8 Iulie 2013, in Programe 2, Windows 8.1. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s