Antivirus in Windows 8, Windows Defender


In momentul in care ti-ai instalat Windows 8, poate nu ai stiut ca ai un antivirus integrat in sistemul de operare. Este vorba despre antivirusul Windows Defender. Este o solutie gratuita de securitate si inainte se numea Microsoft Security Essential.

Daca nu obisnuiesti sa descarci fisiere dubioase de pe unde apuci, nu accesezi saituri ciudate si nu esti tinta hakerilor, acest antivirus o sa-ti fie de ajuns si o sa-si faca bine treaba.  Eu l-am testat si pe saitul Eicar si a raspuns  celor trei fisiere infectate . Parca a raspuns cu o mica intarziere dar a functionat.  Aici am scris despre cum se verifica antivirusul pe saitul Eicar.

AntivirusIn momentul in care dorim sa scanam hard diskul, avem optiunea Quick, Full si Custom. Este bine sa-i dam o scanare Full, pentru a scana intregul hard disk. Trecand la modulul Update, vom da clic pentru a-si reactualiza baza de date a virusilor aparuti. Trecand la modulul History, o sa ne apara toate detectiile gasite. Iar in modulul Settings este usor de inteles ca sunt setarile antivirusului.

Eventual daca nu va place acest antivirus integrat in Windows 8, puteti sa-l dezactivati si sa instalati antivirusul vostru preferat, sau cel cu care v-ati obisnuit.  AICI am scris despre cum putem dezactiva Windows Defender din Windows Vista, 7 si 8.

Nu uitati ca intotdeauna sunt importante setarile si actualizarile (update) antivirusului.


Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 5 Iulie 2013, in Programe 2, Windows 8. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s