Ti-ai verificat antivirusul?


Sunt multe programe de securitate antivirus, dar cum iti dai seama ca acel antivirus instalat in calculator functioneaza bine?  Fiecare va lua apararea acelui antivirus pe care l-a avut si s-a obisnuit, insa nu toti au stiut testa eficacitatea lui. Inafara de unele setari ale antivirusului pe care multi nici nu le cunosc, voi da un site pe care sa ne putem testa  programul de securitate. Este vorba despre saitul Eicar test virus

Acuma sa intram pe saitul  Eicar test virus si vom vedea trei fisiere diferite pentru testare.

Eicar test virus

Vei da clic pe primul fisier pentru a testa eficacitatea antivirusului tau. Antivirusul  trebuie sa te atentioneze sonor si vizual ca acela este un virus. Vei continua sa dai clic apoi pe cel de-al doilea fisier zip . Antivirusul a reactionat? Fa si ultima testare si da clic pe ultimul fisier.

Daca antivirusul tau nu te-a avertizat, inseamna ca are probleme, nu e updatat, nu e setat corespunzator, e afectat. Acest site de testare este cel mai simplu si util mod de testare a antivirusului tau. Sunt mai multe site-uri de testare insa azi am scris doar despre Eicar test virus.
Facand aceste teste nu iti va afecta PC-ul, ci doar vor evalua daca produsul tau de securitate este activ si functioneaza corect.

Test cu viruși comprimați în extensia .zip  Da clic pe rand pe arhivele de mai jos si vezi daca antivirusul te avertizeaza.

Level1.zip
Level2.zip
Level3.zip
Level4.zip
Level5.zip
Level6.zip
Level7.zip
Level8.zip
Level9.zip
Level10.zip
Level11.zip
Level12.zip

Pe pagina de YouTube am si facut in trecut doua filmulete cu antivirusi diferiti si cum reactioneaza ei in momentul testarii.

Atentionare antivirus Avast

Atentionare antivirus Avira

Anunțuri

About WindowsCluj

Pasionat de calculatoare

Posted on 22 Mai 2013, in Programe 2, Securitate, Testare performanta, Teste online. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s